Vragen

Hier vindt U een antwoord op de meest voorkomende vragen. Heeft U echter toch nog een vraag, aarzel dan zeker niet om ons een e-mail te sturen via info[at]koopeenkip.be. 

 • Wat is deeleenschaap.be?

  deeleenschaap.be is een afdeling van deeleenkoe.be, het allereerste 'crowdbutchering' platform in België waar mensen samen een dier kunnen aankopen en op die manier (h)eerlijk en duurzaam vlees thuis geleverd krijgen van dieren die met respect behandeld worden en pas geslacht worden als alle vlees verdeeld is. Het vlees is in porties verdeeld, vacuüm verpakt en klaar om meteen in de diepvries bewaard te worden zonder extra werk voor U. Als bedenkers van dit concept in België willen we onze klanten de mogelijkheid geven om op die manier de verspilling van vlees tegen te gaan en perfect te weten waar hun vlees vandaan komt. Ons advies luidt ‘niet meer, maar anders’ waarbij we niet willen aanzetten tot het eten van meer vlees maar wel tot het aanzetten van op een andere manier vlees eten. Eerlijk vlees van lokale oorsprong, zonder verspilling, rechtstreeks van het veld op je bord en met respect voor het dier en de landbouwer. Het vlees dat U koopt bij deeleenschaap.be is niet gemanipuleerd met water, e-nummers of andere producten die niet in vlees thuis horen. Puur natuur, net zoals vroeger.

 • Hoe werkt deeleenschaap.be?

  Via de website deeleenschaap.be kan je samen met anderen een lam kopen dat nog gewoon buiten loopt bij ons op de boerderij, rechtstreeks van het veld op uw bord en bovendien bij U thuis geleverd. Van zodra de teller op 100% staat is het dier verkocht en wordt het vlees in gelijke pakketten verdeeld tot bij U thuis geleverd. De pakketten worden in porties vacuüm verpakt en op ieder pakket staat een etiket met de vleessoort zodat U er geen werk aan heeft en ze thuis makkelijk in de diepvries kan bewaren zonder verlies van kwaliteit. Doordat we onze dieren pas verdelen als ze verkocht zijn kan U er bovendien 100 % zeker van zijn dat het vlees dat U thuis geleverd krijgt vers is en niet gemanipuleerd wordt met bewaarmiddelen of andere producten die niet in vlees thuis horen. Eenvoudig en (h)eerlijk.

 • Hoe weet ik zeker dat het vlees eerlijk en duurzaam is?

  De ingrediëntenlijst van ons vlees is heel eenvoudig te onthouden, 100% vlees. Al het vlees dat U koopt via deeleenschaap.be bestaat uit 100% vlees zonder toevoeging van water of andere hulpstoffen (eieren, gluten, lactose, glucose, paneermeel, ...). Wanneer U het vlees met kruiden wenst te ontvangen dan werken wij enkel met een natuurlijke kruidenmengeling van o.a. zout, peper, muskaatnoot en foelie en bedraagt het percentage kruiden in uw vlees minder dan 2%. U kan op het bestelformulier ook aanduiden dat U het vlees zonder kruiden wenst te ontvangen en dan voorzien wij dit zo bij uw pakket. 

 • Hoe kan ik bewust vlees eten?

  Je kan nu eenmaal geen vlees eten zonder dieren te slachten maar je kan wel kiezen voor duurzaam en onbehandeld vlees van dieren die met respect behandeld worden. Je kan bijvoorbeeld minder vlees eten en meer gevarieerd eten door enkele dagen per week een menu zonder vlees samen te stellen. Het vlees dat U thuis geleverd krijgt is bovendien niet behandeld met bewaarmiddelen, e-nummers of andere producten maar 100 procent natuurlijk en afkomstig van dieren die nog de tijd hebben gehad om te groeien en hebben kunnen buitenlopen.

 • Waarom moet ik 2 weken wachten alvorens ik mijn vlees thuis geleverd krijg?

  Het unieke aan het concept van deeleenschaap.be is dat de dieren pas geslacht worden als alle vlees verkocht is, en dus niet op voorhand. Op die manier is er geen verspilling van vlees en bent u zeker dat het vlees dat u ontvangt uiterst vers is. Nadat het dier verdeeld is wordt het vlees versneden en verpakt volgens de wensen van onze klanten. Dit hele proces duurt ongeveer 2 weken. Het vlees dat U thuis geleverd krijgt is door ons, in ons eigen atelier, versneden en verpakt. Rechtstreeks van bij de boer op uw bord.

 • Kan ik kiezen welk vlees er in mijn pakket zit?

  Onze pakketten zijn zo samengesteld dat iedereen hetzelfde vlees krijgt en dezelfde hoeveelheid. We hebben bij de samenstelling van het pakket ervoor gezorgd dat we alle delen van het dier kunnen gebruiken zodat er geen verspilling is van het vlees.  Op die manier kunnen we de prijs van dit exclusieve vlees betaalbaar houden en onze klanten 100% kwaliteit aanbieden op een duurzame manier. U kan uiteraard steeds kiezen om meer hamburgers of worst ipv een andere soort vlees uit het pakket te ontvangen. We versnijden en verpakken het vlees pas 1 dag voor de levering dus in principe is alles mogelijk. U vraagt, wij draaien...

 • Uit hoeveel delen bestaat 1 graslam?

  Ieder lam bestaat uit 3 delen van ieder ongeveer 7,5kg. Dit wil zeggen dat van zodra de laatste persoon een deel van het lot heeft aangekocht de teller op 100% staat en het vlees verdeeld wordt. Bij het plaatsen van uw order krijgt u van ons een betaaluitnodiging toegestuurd via e-mail. We vragen om uw bestelling binnen 2 werkdagen te betalen. Zo zijn we zeker dat er niks verloren gaat en alle vlees verdeeld is alvorens het dier verdeeld wordt.

 • Hoe zit het vlees verpakt en past het in mijn diepvries?

  Het vlees wordt in porties vacuüm verpakt. Op die manier past het vlees in het vak van een normale diepvries. Standaard zit het vlees verpakt voor een gezin van 3 personen maar op éénvoudig verzoek kunnen wij dit voor U verpakken zoals het U best past. Het volstaat om dit te melden op het online bestelformulier en dan houden wij daar rekening mee bij het klaarmaken van uw pakket. Hebt U een kleine diepvries dan kan U steeds ook een pakket kopen samen met vrienden familie en verdelen onder elkaar.

 • Hoe lang kan ik het vlees in mijn diepvries bewaren?

  Op iedere verpakking staat een houdbaarheidsdatum zodat U perfect weet hoe lang U het vlees kan bewaren. Ons vlees bevat geen toegevoegd water of additieven dus daarom blijft de kwaliteit gegarandeerd als U het invriest. U kan het gerust tot 1 jaar bewaren in de diepvries maar wij raden onze klanten aan om het vlees niet langer dan 9 maanden in de diepvries te bewaren alvorens consumptie. Zo bent U absoluut zeker van de kwaliteit van uw vlees.

 • Hoe lang doe ik met een vleespakket?

  Het antwoord op deze vraag is natuurlijk afhankelijk van het aantal keren U vlees eet per week. Ervan uitgaand dat U 3 vleesmaaltijden per week eet dan heeft U een vleesvoorraad voor ongeveer anderhalf tot 2 maanden.

 • Kan ik meerdere pakketten tegelijk bestellen?

  U kan zoveel pakketten bestellen als U zelf wil. Wij raden onze klanten echter aan om een niet te grote hoeveelheid vlees in de diepvries op te slaan. Het is beter om meerdere keren per jaar een pakket te bestellen want zo bent U 100% zeker van de kwaliteit van uw vlees.

 • Waar worden jullie schapen gekweekt?

  Wij kweken de dieren zelf of we werken samen met andere boeren die dezelfde normen en waarden handteren wat betreft dierenwelzijn want dat vinden we uiterst belangrijk. Niet alleen omdat we ervan overtuigd zijn dat dieren met respect moeten worden gekweekt maar ook omdat het vlees van een dier dat de tijd en ruimte heeft gehad om op een natuurlijke manier te groeien nu eenmaal veel beter smaakt. Wij werken steeds op een eerlijke manier samen met onze boeren zonder hen onder constante prijsdruk te plaatsen want wij zijn er van overtuigd dat de manier waarop we met hen samenwerken ook de manier is waarop hun dieren worden behandeld, nl. goed en eerlijk. Wanneer U in de buurt bent bent U steeds welkom om een kijkje te komen nemen op de boerderij zodat U kan zien dat onze schapen een goed leven hebben.

 • Maken jullie de pakketten zelf?

  Alles gebeurt in eigen beheer, alleen zo kunnen wij waken over de kwaliteit van ons product. Wij kweken de dieren zelf of kopen deze rechtstreeks bij een bevriende boer aan en stellen zelf de pakketten samen. Het gehakt, de hamburgers en de worst worden door onszelf gemaakt met een eigen recept en respect voor de ambacht. Op die manier behouden wij de volledige controle over de kwaliteit van ons product en kunnen wij U 100% garanderen dat er geen water, e-nummers of andere additieven in het vlees toegevoegd worden.

 • Hoe lang duurt het alvorens ik mijn vleespakket thuis geleverd krijg?

  Het dier wordt pas verdeeld vanaf het moment dat het volledig verkocht is. Vanaf het moment dat de teller op 100% staat worden de pakketten verdeeld. U betaalt uw deel en ongeveer 2 weken nadatd e teller op 100% staat krijgt U uw pakket thuis geleverd. Voor de levering aan huis hoeft u niks te betalen. Wij leveren op vrijdag of op zaterdag en U kan steeds kiezen tussen verschillende tijdsvensters zodat u niet de ganse dag thuis hoeft te zitten wachten op uw pakket. Van zodra de routes zijn ingedeeld stuurt onze koerier U een track en trace code door waarmee u de bestelwagen op de dag van de levering online kan volgen..

 • Hoe kan ik mijn vleespakket betalen en is dit veilig?

  U kan betalen via bankoverschrijving of online via onze beveiligde betaallink. Uw betaling wordt via een beveiligde betaallink verwerkt en uw gegevens worden door ons niet opgeslagen. Op die manier kan U er zeker van zijn dat uw aankoop in het volste vertrouwen en zonder risico kan verlopen.

 • Waarom claimen jullie dat jullie vlees zoveel beter smaakt dan het vlees dat men in de supermarkt kan kopen?

  De productie van ons vlees heeft gedurende de jaren een enorme overgang meegemaakt van een puur ambachtelijke bereiding tot een meer machinale vorm. Bij deeleenschaap.be gaan we, vanaf het kweken tot het versnijden, op een oude ambachtelijke manier om met ons vlees en dat proef je. Zo wordt ons vlees niet gemanipuleerd en wordt er geen water, suiker of andere producten aan toegevoegd. Bij ons koop je puur vlees zoals het vroeger was. Daarnaast waken wij er streng over dat onze dieren met respect behandeld worden en de ruimte hebben om vrij rond te lopen. Wij werken enkel samen met landbouwers die dezelfde normen en waarden nastreven want een dier dat met respect behandeld is dat proef je op je bord. Door de kleinschaligheid van ons bedrijf en het rechtstreekse contact met de leverancier weet je perfect welk vlees je in huis haalt, waar het dier vandaan komt en wat je eet. Dus geen vlees dat reeds enkele dagen in een koeltoog ligt of reeds maanden op voorhand is ingevroren en daarna als vers wordt verkocht maar wel vers en (h)eerlijk vlees. Net zoals je het dier zelf thuis zou kweken

 • Is dit niet allemaal te duur?

  U zal van ons nooit horen dat we de goedkoopste zijn omdat we dat geen verdienste vinden. We staan erop om een duurzaam product aan te bieden en een eerlijke prijs te betalen aan de boer. Doordat het vlees rechtstreeks van bij de boer tot bij U thuis geleverd wordt, zonder tussenpersonen, kunnen we dit vlees echter betaalbaar houden. Vergelijk gerust eens de prijzen van kwaliteitsvol lamsvlees van Belgische oorsprong en je zal zien dat vlees van deeleenschaap.be niet duurder is. U mag ons vlees echter niet vergelijken met de '1kg kopen, 1kg gratis aanbiedingen' die U in de meeste supermarkten aantreft want onze manier van kweken is volledig anders en dat proef je. U kan een goed stuk vlees herkennen aan de ingrediëntelijst op de verpakking....hoe minder hoe beter en zeker geen e-nummers, water of paneermeel want dat tast de smaak van het vlees aan en wordt enkel toegevoegd om het gewicht en de kwaliteit van het vlees te manipuleren. 

 • Hoe kan ik jullie contacteren?

  Voor vragen of opmerkingen kan U ons steeds een mailtje sturen naar info[at]deeleenschaap.be. Wij staan erop om uw email nog dezelfde dag te beantwoorden.

 • Zijn er gecombineerde pakketten beschikbaar?

  Voorlopig zijn deze nog niet beschikbaar maar we werken eraan om binnenkort combipakketten met kip, rund, varken en/ of lam aan te bieden op onze website. Nog even geduld dus...

 • Kan ik het vlees ook niet gekruid ontvangen?

  Dat kan. Op het online bestelformulier heeft u de mogelijkheid om het vakje aan te vinken waarmee U aangeeft dat U het vlees ongekruid wenst te ontvangen. Alle vlees wordt dan zonder kruiden voor U klaargemaakt en zo geleverd. Het enige vlees dat we wel nog lichtjes bijkruiden zijn de worsten omdat U deze thuis niet zelf kan kruiden.