Zelfgemaakte pizza met lamsgehakt

Bereidingstijd : 20 minuten

Zelfgemaakte pizza met lamsgehakt

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
1 fijngesneden rode ui
1 eetlepel komijnpoeder
2 koffielepels paprikapoeder
500g lamsgehakt
4 pizzabodems of pittabroodjes
90g tomaten pasta
100g geraspte mozzarella
Platte peterselie
Muntblaadjes
200g kerstomaatjes 
1 eetlepel limoensap
Limoen zeste 
50g feta kaas
geroosterde pijnboompitten

Zelf pizza maken is echt een werkje van niks. En bovendien zo veel lekkerder dan de kant en klare versie uit het vriesvak.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe ondertussen een scheutje olijfolie in de braadpan en warm deze op een middelhoog vuur op. Doe daarin de ui en bak deze mooi glazig gedurende een 2-tal minuten. Voeg de komijn en paprika toe en bak deze mee aan gedurende 1 minuut. Voeg daarbij het lamsgehakt en bak dit mooi rul. 

Leg de pizzabodem (of pittabroodjes) op de bakplaat voor in de oven en doe daarop de tomatenpasta en de mozzarela tot deze mooi bedekt is. Daarop het gehaktmengsel uit de braadpan en zet dit alles gedurende een 10-tal minuten in de oven.

Terwijl de pizza in de oven staat kan je ondertussen de peterselie, de munt, het limoensap en de zeste van limoen in een kom doen en voeg je daarbij de rest van de olijfolie. meng dit alles goed door elkaar tot een soort marinade.

Haal de pizza uit de oven en besprenkel deze met de zelfgemaakte marinade en eventueel wat fingerossterde pijnboompitten.

Tip van de chef: Werk af met wat blaadjes platte peterselie, gesneden kerstomaatjes en geraspte kaas

Smakelijk...