Rokerige tomaten lamsbout

Bereidingstijd : +/- 45 min

Rokerige tomaten lamsbout

Ingrediënten

- 420g blik rode tomaten soep
- 125 ml runderbouillon
- 1 lange rode chili, in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel verhakte rozemarijn
- 1 eetlepel worcestersaus
- 2 koffielepels (gerookte) paprikapoeder
- 2 teentjes geplette knoflook
- 800g lamsbout
- 2 eetlepels olijfolie
- 350g takjes rozemarijn

Bereidingswijze
Meng de soep, de bouillon, de chili peper, de verhakt rozemarijn, de worcestersaus, de helft van de paprikapoeder en de helft van de knoflook in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Breng het rustig aan de kook. Zet het vuur laag en laat het zonder het deksel 5-7 minuten sudderen of tot de saus iets dikker wordt. Giet de saus in een aparte kom en bewaar het.
Verwarm ondertussen een overdekte barbecue op middelhoog vuur.(je kant dit ook doen in de oven verwarm hem dan voor op 200°) Maak het lamsvlees los. Combineer olie en de overgebleven paprika en knoflook in kom. Wrijf het lams vlees er in en bak het daarna 2 a 3 minuten op elke kant op de barbecue tot ze bruin zijn.

Leg het lam in een wegwerp ovenschaal. Bestrijk alles met de helft van de resterende saus. Braad, draai en bedruip met de overgebleven saus halverwege het koken, in een overdekte barbecue met indirecte warmte gedurende 8-10 minuten aan elke kant of tot het naar wens is. Leg het vlees op een bord en dek het af met folie. Laat het hierna voor 5 minuten rusten.
Bereid de koolsla/ gewone salade voor. Verwarm de gereserveerde saus opnieuw in een pan op een laag vuur. Snijd lamsvlees in pakjes en schik het op een serveerschaal. Besprenkel het lamsvlees met de saus en serveer het gerecht met je koolsla of gewone sla. Eet smakelijk!