Pasta met lamsgehakt

Bereidingstijd : +/- 30 min

Pasta met lamsgehakt

Ingrediënten

320g Penne
1el olijfolie
500g lamsgehakt
1 fijn gesneden bruine ui
2 teentjes geplette knoflook
75g tomatenpuree
snuifje gemalen kaneel
1 grote aubergine in grove stukken
1 en ½ kopje rundvleesbouillon
¼ bladpeterselie

Bereidingswijze:

Kook de past in een grote pan met kokend water tot de pasta beetgaar is. Giet daarna het water af.

Verhit ondertussen de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur voeg het gehakt en de ui toe. Kook en roer met een houten lepel om de klontjes te breken. Doe dit gedurende ongeveer 5 min of tot het gehakt gaar is. Voeg de knoflook, tomatenpuree en kaneel toe. Kook, roerbak gedurende 1 minuut of tot het mengsel aromatisch en goed gemengd is. Voeg aubergine toe aan het gehaktmengsel in de pan. Kook, roerbak, gedurende 2 minuten of tot alles goed gemengd is. Roer de bouillon erdoor en laat 5 minuten sudderen of tot de aubergine gaar is en het vocht is ingekort. Voeg de pasta toe aan de pan en werk af met peterselie.


Eet smakelijk!