Oosterse lams pizza’s

Bereidingstijd : +/- 30 min

Oosterse lams pizza’s

Ingrediënten

300 gram bloem
100gram Griekse yoghurt
100 ml olijfolie
1 ui
2 fijngehakte teentjes look
600 gram lamsgehakt
2 koffielepels komijnpoeder
½ koffielepel gemalen kaneel
90 gram tomatenpuree
400 gram kikkererwten
korianderblaadjes

Bereidingswijze:
Eerst maken we het pizza deeg. Doe de bloem en 1 koffielepelzout in een kom. Maak een kuiltje in het midden, giet er 125 ml heet water, yoghurt en 2 eetlepels olie in en roer tot het mengsel goed samenkomt. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een gladde massa. Vorm een bal en wikkel het deeg in folie. Je kan het nu eventjes aan de kant zetten.


Plaats 2 bakplaten met dikke bodem in de oven en verwarm voor op 220 graden.
verhit de resterende 60 ml olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook en 2 koffielepels zout toe en laat het koken voor ongeveer 5 min of tot dat het zacht is. Voeg daarna het lamsvlees toe en kook het voor 3 min of tot het lichtbruin is. Voeg hierna de kruiden, de tomatenpuree en 60 ml water toe en laat nogmaals koken voor ongeveer 2 minuten.


Verdeel het deeg in 4. Rol elke portie uit tot een rechthoek van 10 x 30 cm op individuele meet bloem bestoven vellen bakpapier. Verdeel een kwart van het lamsmengsel over elke pizza en voeg ook 100 gram erwten toe aan elk deel. Bak hierna elke pizza op een hete bakplaat voor ongeveer 10 min

.
Optioneel kan je achteraf de pizza’s nog bestrooien met extra yoghurt, korianderblaadjes of stukjes citroen.