Marokkaanse lamsworstbroodjes

Bereidingstijd : -+20

Marokkaanse lamsworstbroodjes

Ingrediënten

2 Wortels versneden in lange repen
2 Groene uien versneden in schijfjes
2 Eetlepels pistachenoten grof gehakt
2 Eetlepels appelciderazijn
¼ Kopje muntblaadjes
2 Koffielepels Harissa kruidenmix uit het Midden-Oosten
1/3 Kopje gewone yoghurt, laag in vet
2 Eetlepels rozijnen
1 Eetlepel honing
2 Koffielepels extra vierge olijfolie
4 Lamsworsten
4 Groene eiken slablaadjes
4 Lange broodjes (stokbroodjes)

Doe de wortel, munt, ui, rozijnen, pistachenoten en azijn in een kom. Meng alles goed door elkaar. Doe de yoghurt in een apart kommetje en roer er de helft van de kruidenmix door (1 koffielepel).

Meng de honing en de resterende kruidenmix in nog een ander kommetje. Verhit olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Leg de worsten in de pan. Smeer ze in met het honingmengsel terwijl je ze 10 minuten draait en laat bakken, tot ze gaar zijn.

Verdeel de salade, het wortelmengsel en de worstjes over de broodjes. Top de broodjes af met het yoghurtmengsel.

Optioneel werk je de broodjes af met de rest van de kruiden. Smakelijk!