Lamsragout met curry en rijst

Bereidingstijd : 60 min

Lamsragout met curry en rijst

Ingrediënten

1kg lamsragout
1 klontje boter
2 ajuinen grof gehakt
2 teentjes fijngesneden look
2 appels, geschild en versneden in blokjes
1el currypoeder
2el bloem
1 takje tijm, laurier en wat peterselie
400ml lamsbouillon of water
400ml kokosmelk
1 blik bonen naar keuze
peper en zout

Kruid het ragoutvlees met peper en zout en bak ze in boter tot ze goudbruin zijn. Doe dat voor de twee zijden. Haal het vlees uit de pan en schep het over in een grote kookpot.
Bak de ajuinen in dezelfde pan als de ragout. Voeg de appelen erbij en laat ze op kleur komen. Voeg de uien en appelen bij het vlees. Voeg nu ook wat look toe en bestrooi met currypoeder en bloem. Roer goed om en bak het geheel enkele minuten goed door.
Doe de kruiden, de lamsbouillon en de kokosmelk er tot slot bij tot alles onderstaat. Laat het vlees nu 40 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Voeg als afwerking de bonen toe en laat nog wat verder pruttelen.
Kook de rijst ondertussen en laat het smaken.

 

Dit is een gerechtje van Njam tv: https://njam.tv/recepten/lamsragout-met-curry-en-rijst