lamsköfte

Bereidingstijd : 20 minuten

lamsköfte

Ingrediënten

1kg lamsgehakt
1 kleine ui fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 koffielepel gedroogde chilli vlokken
1 eetlepel fijngesneden muntblaadjes
1 eetlepel fijngesneden platte peterselie
2 koffielepels paprikapoeder
1/2 koffielepel gemberpoeder
2 koffielepels komijnpoeder
1 koffielepel fijngesneden koriander

Wie ooit al op reis is geweest naar Griekenland of Turkije heeft de echte lamsköfte ongetwijfeld al gegeten. Met dit recept tover je in 1-2-3 zo weer dat vakantiegevoel bij jou op tafel.

Doe het gehakt, de gesneden ui, de look, gedroogde chilli vlokken, munt, peterselie, paprika, gember en de koriander in 1 kom en meng deze met de hand goed door elkaar en maak daarna vleesblokjes van ongeveer 8 cm lang die je ieder apart op een stokje steekt.

Leg de stukken vlees daarna op een bakplaat, dek ze af met plastic folie en laat deze ongeveer 20 minuutjes in de koelkast staan tot ze mooi stevig zijn.

Je kan de köfte bakken op de barbecue, in de oven of gewoon in de pan. Heel éénvoudig en super lekker.

Tip van de chef: serveer de stukken vlees in een wrap met salade en tomaat of met een griekse Yoghurtsaus.