Lams moussaka

Bereidingstijd : 30 minuten

Lams moussaka

Ingrediënten

2 koffielepels olijfolie
1 fijngesneden ui
1 teentje geplette look
1 kleine, rode spaanse peper, fijngesneden 
500g lamsgehakt
1 x blik 400g tomatenblokjes
90g tomatenpasta
60ml rode wijn
2 koffielepels gedroogde oregano
1 aubergine, in plakjes gesneden
1 x 500g bechamelsaus
15g parmesaan
 

Wie aan Griekenland denkt denk aan moussaka. Je kan eht kant en klaar kopen met allerlei bewaarmiddelen en additieven aan toegevoegd of je kan hem heel makkelijk in een halfuurtje zelf maken.

Zet een braadpan op het vuur en verwarm daarin de olie op een middematig vuur. Voeg de ui en look toe en bak deze gedurende een 2-tal minuutjes aan in de pan. Voeg de fijngesnedenSpaanse peper toe en bak deze mee in de pan gedurende 1 minuut. Voeg nu het gehakt toe en bak dit gedurende een 5-tal minuten mee in de pan. Doe de tomaten, tomatenpuree, wijn en oregano toe en laat dit alles gedurende 5 minuten inkoken tot het dikker wordt. 

Terwijl je de pan op het vuur laat staan zet je de grilloven aan wrijf je de aubergine in met olijfolie. Laat deze aan iedere zijde ongeveer 1 minuut onder de grill liggen tot hij zacht is.

Doe nu de saus in een ovenvaste schotel en leg daarop de aubergine. Doe edaarop de bechamelsaus en werk af met een laagje parmesaan. Zet dit onder de grill voor ongeveer 5 minuten en klaar.
 

Tip van de chef: serveer de moussaka met gekookte aardappelen of met salade.